• Nilla

Årets sista julkort?

Idag är det julafton och jag vill passa på, dagen till ära, att blogga med mitt sista julkort för i år (eller första till nästa år).


HO HO HO! Idag kommer ju jultomten, säger dom 😊, och det är klart jag ville ha med en liten tomte på dagens julkort, även om den här tomten verkar ha siktet inställt på att fara tillbaka till Nordpolen. Jag ville också att det skulle vara rött och glittrigt, för det hör julen till.


Mitt kort är gjort som ett Z-fold card i storleken 15x15 cm. Första gången jag gjorde det och fick klura lite med måtten.

Jag började med att skära en röd cardstock i storleken 30x15cm och därefter biga det vid 7,5 och 15 cm. Sedan skar jag ut vit cardstock och rött glitterpapper för att dekorera sidorna med.

Därefter stansade jag ut två runda bitar, en till framsidan och en till insidan. Den ena dekorerade jag med rött glitterpapper och texten God Jul i vitt glitterpapper. Den andra med röd cardstock och en stämplad tomte. Tomten är färglagd med W&N Bruschmarker.


Bandet var lite klurigt att få dit eftersom det skulle fästas bakom den runda biten på framsidan. Sedan lät jag det bara ligga löst runt kortet på baksidan för att därefter knytas ihop när kortet är stängt.


Slutligen dekorerade jag kortet med blommor och pärlor.


Materiallista från Novascrapperiet:

Röd cardstock

Vit cardstock

Glitterark – Ruby Ritz

Glitterark – Sugar Crystal

Dies God Jul

Stämpel Gnome North Pole

Sidenband – Vinröd

Rosbukett – Röd

Halvpärlor


En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


Kram DTNilla 😍

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla