• Ciza

Enkelt tackkort

Hej på er alla!


Jag tänkte visa ett väldigt enkelt kort idag.

Ett lite mer manligt kort. Men det funkar utmärkt för kvinnor också såklart. :)


Välj ut ett mönsterpapper (eller enfärgat).

Välj ut ett alfabet. Ett tips är att välja ett ganska enkelt set då även de negativa bitarna ska sparas (som biten i a'et i detta alfabet).

Stansa ut ordet. Tips är att använda en linjal för att få bokstäverna på samma nivå. När du är nöjd, använd tejp, t ex washitejp, för att klistra fast dem så blir det lättare att stansa ut.Spara alla bitar du stansat ut.

Lägg dem åt sidan.Klistra mönsterpappret som nu har ordet utstansat på ett annat papper. I detta fall använde jag ett mörkbrunt cardstock.

När jag klistrat fast cardstocket lägger jag dit a'et och limmar dit den "negativa" biten på mönsterpappret/cardstocket. Då är risken mindre att de bitarna som ska se ut att mönsterpappret är intakt.

Sen stansar man ut samma bokstäver igen i samma färg som det papper man använt under mönsterpappret. Här blir det då det bruna cardstocket. Jag brukar stansa ut fyra st av varje bokstav. Med det mönstrade ordet blir det fem lager.

Klistra ihop varje bokstav med varandra och mönsterpappret överst. Var verkligen noga så att de är så exakt ovanpå varandra. Använder du lim har du en liten stund på dig att justera lagerna så att det blir så bra som möjligt.

Klistra sedan fast bokstaven på cardstocket. Gör så med alla bokstäver.


Nu sticker det upp lite från ytan, men är samtidigt ändå ganska diskret.Det tar lite tid att stansa ut och klistra ihop, men jag tycker det är värt det för att det blir så fräckt.Och man kan variera hur mycket som helst.Mönsterpapper, cardstock, egna bakgrunder, m m. Och tänk alla fina alfabet som finns som man kan använda! Det är bara fantasin som sätter gränser


Materiallista från Novascrapperiet

Plaid Pattern paperpad


Tack för titten idag och ha en fortsatt bra vecka.


Kram

DT-Ciza


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla