• Ciza

Gör även kuvertet lite roligare

Hej allihop! Det är jag igen, Ciza. :) Jag hoppas ni har en jättefin 4:e advent. Jag tänkte inspirera lite med kuvert idag. Det är inte alltid jag skickar cellofankuvert och det är inte alltid jättelämpligt heller och då skickar jag papperskuvert. Men det är ju såååå tråkigt att skicka dessa helt vita. Varför inte glädja mottagaren redan när de ser kuvertet?!


I dagens inlägg har jag använt mig av ett helt vanligt C5-kuvert som man kan köpa överallt. Men man kan dekorera finare vita kuvert också.


För att stencilen inte ska flytta på sig medan jag färgar in, tejpar jag fast stencilen på underlaget. Då ligger även kuvertet på plats. Jag börjar med att ta den mörkare färgen och färgar in i "mitten" för att sedan använda en liten ljusare nyans/färg ut mot kanterna. Men jag stannar en bit innanför kanten som ni ser. Sen torkar jag det infärgade med embossingfönen ordentligt innan jag ska skriva mottagaren. Annars är det risk att det smetas ut och det vore lite tråkigt om det hände.


Jag färgar in på samma sätt på baksidan. Jag drar en sträng dubbelhäftande tejp (en sida i taget) där jag sedan fäster washitejpen. Risken är annars att washitejpen åker av på vägen till mottagaren. Sen har jag använt klistermärkeshjärtan bara för att piffa till det ytterligare (och som en extra åtgärd att hålla washin på plats). På detta jätteenkla sätt kan man variera kuverten hur mycket som helst med stenciler, färg och washitejp utefter säsong, anledning, mottagarens favoritfärg, osv. Det är bara fantasin som sätter stopp.

Just detta kuvert innehåller ett lite större julkort som makens gammelfaster fick av oss innan i veckan.


Materiallista från Novascrapperiet:

Stencil

Memento


Visa oss gärna om ni får inspiration och gör en egen tolkning/variant. Tagga oss med #novascrapperiet om det är på Instagram, eller lägg in det i vår kreativa Facebookgrupp. :)


Ha en fortsatt fin advent och god jul på er. På självaste julafton kommer ett nytt inlägg från fina Nilla. :) Kram DT-Ciza


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla