• Ciza

Julkort i alternativa färger

Hej igen!

Jag har fått dille på att göra julkort så jag tänkte att jag fortsätter visa vad jag gjort. :)


Vilka färgskalor brukar ni göra era julkort i?

Är det en och samma färgskala ni håller er till, eller gör ni i olika? Finns det några "förbjudna" färgskalor som ni aldrig skulle kunna tänka er?


Själv skapar jag gärna i olika färgskalor. I år har det blivit röda, blå, lila, rosa och det är nog bli brunt och vitt också. :)


Men idag ska jag bjuda på ett jätteenkelt kort i rosa, kraft, brunt och silver. :) Jag vill visa att man måste inte kunna färglägga för att kunna använda vackra motivstämplar. Det finns så många olika sätt att använda dem på. Och här är ett av sätten.


Kortbasen är mörkbrun och på det har jag satt rosa cardstock. För att det skulle hända något på det har jag använt VersaMark Watermark Stamp pad, eller som jag kallar det - Vattenstämpeldyna. Detta för att det fördjupar den färg man stämplat på och ser ut som ett vattenmärke eftersom det inte innehåller något färgpigment. Det är även samma dyna som jag använder när jag ska embossa. Detta då den har längre torktid än vanliga dynor så att man hinner få på pulvret utan att stressa och spilla ut pulver överallt. :D Bakgrunden är stämplad med snöflingor från My Favourite Things set CS-435 Serens Snowflakes. Och eftersom dynan tar lite längre tid på sig att torka kan man göra som jag - torka dem med embossingfönen.


Det underbara motivet har jag embossat med embossingpulver på det rosa cardstocket som jag stanasat ut. Dien är ett gammalt Spellbindersset. Tyvärr vet jag inte vilket. Som ni ser är kraftpappret utstansat med samma set fast storleken större. Jag önskar dock att det fanns en storlek mittemellan. :)

När jag hade embossat det helt underbara motivet tyckte jag att hon syntes lite väl dåligt. Så fram med de fantastiska Mementodynorna och så färgade jag in henne och lite utanför med två färger. Det syns inte lika tydligt på bild som irl. Men genom att använda två färger, en i mitten och en lite ljusare runt om bygger man på djupet.


Så klart måste det stå något på kortet. Nej det måste det inte, men nu tittar flickan på något och då kände jag att det underlättade att ha något där. Så det blev denna superhärliga juldie. Jag är så glad att det finns även lodräta, för det är inte alltid man kan ha en vågrät die, eller stämpel för den delen. Och extra fint är att man kan välja om man vill ha med bakgrunden eller bara köra den finare diesen då man får med båda två. Och jag ville såklart ha med båda på detta kort för att binda ihop text och motiv.


Grunden/ramen är utstansad i samma kraftpapper som ramen bakom flickan. Och bokstäverna är utstansade i silverpapper. Som ni ser på bilden ovan är det ett hjärta i mitten mellan god och jul. Detta ville jag inte slänga, utan det klistrade jag på luftballongen som ni ser på närbilden av motivet. Inget ska förgås. ;) Jag har sedan limmat fast de två diebitarna och sen på cardstocket. Materiallista från Novascrapperiet:

Brunt cardstock

Rosa Cardstock

Kraftpapper

Silverglitterark

Polkadoodles Winnie - sky's the limit

God jul-die

VersaMark vattendyna

Memento - Lilac Posies & Rose bud


Jag hoppas ni får en underbar helg och 4:e advent. Tack för idag och lämna gärna en liten kommentar. Kram DT-Ciza


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla