• Ciza

Julkort och kuvert i ett

Hej allihop! :)

Det är äntligen dags för mig att visa ett julkort jag gjort.


Det är ett kuvert och julkort i ett och samma, men jag skulle rekommendera att lägga det i ett cellofankuvert ändå för att skydda det.


Jag har använt mig av ett verktyg som heter Envelope Punch Board från WeR Memory Keepers. För har man mycket papper i 12*12" och inte vet vad man ska göra av alla, är det perfekt att göra kuvert/kuvertkort av dem. Det enda man ska ha i åtanke är att pappret inte ska vara för tunt för då är det risk att det spricker när man viker det.


Jag tog ett cardstock då det hände ganska mycket i mönsterpappret. Jag ville inte att det skulle bli för grötigt.


När man gjort scorelinjer (där kuvertet/kortet ska vikas) och stansa ut ser det ut så här enligt ovan. Så man får fyra flikar man ska vika in.


Sen kommer vi till insidan. Istället för att stämpla något valde jag att stansa ut god jul istället. OBS! Var noga med att hålla koll på alla delar, d v s de delar du annars inte skulle använda då de ska sitta i botten på pappret.


Istället för distanskuddar (3D-kuddar) har jag stansat ut samma die i vitt cardstock 4 gånger och klistrat ihop och mönsterpappret sitter överst.Klistra fast (i detta fall god jul) i hålet på mönsterpappret.Klistra sedan fast de där övriga delarna. Jag har använt en pincett för att få det på plats samt trycka till det. De vita stjärnorna har jag valt att limma fast runt om god jul.

På utsidan av kuvertet/kortet har jag valt att stansa ut en etikett så att mottagare tydligt syns. Jag har färgat in det lite när diesen fortfarande satt kvar på pappret så att det blev en vit bårdram längst ut. Jag har fäst etiketten med stark, dubbelhäftande tejp.


Materiallista från Novascrapperiet:

Blått cardstock

God jul-die

Memento - Danube Blue

Memento - Bahama Blue


Tack för idag och ha det jättebra.

DT-Ciza


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla